Schuifpuien

Door middel van een schuifpui haalt u meer licht in huis en verbindt u de woonkamer met uw tuin. Een groot voordeel van een schuifpui ten opzichte van een dubbele deur is de ruimtewinst buiten op uw terras, omdat de schuifpui niet naar binnen of buiten draait.

Voor elke situatie een passende schuifpui
Al onze schuifpuien worden gemaakt van aluminium. Wij kunnen de schuifpuien uitvoeren als 2-delig, 3-delig of 4-delig, met een mono-rail, duo- rail of tri-rail en als schuif of hefschuif.
Kortom genoeg opties. Zo kunnen wij voor elke situatie een passende schuifpui leveren.

Anti-inbraak 
Verder worden al onze schuifpuien standaard voorzien van de laatste technieken om inbraak tegen te gaan. Zo worden onze schuifpuien standaard geleverd met: 

 • tweezijdig letselveilig HR++ isolatieglas
 • Politiekeurmerk Veilig Wonen
 • Indien aan de buitenzijde kruk dan met kerntrekbeveiliging

Kleur
Voor kleuren kunt u kiezen uit de RAL-waaier. Deze waaier bevat meer dan 150 kleuren zodat er altijd een kleur is die bij u past. Ook heeft u verschillende opties wat betreft uitvoering die effect hebben op het uiterlijk van uw schuifpui. Onze opties zijn:

 • zijdeglans (70% glansgraad )
 • mat (30% glansgraad )
 • fijnstructuur (30% glansgraad )

Extra opties
Om de schuifpui helemaal naar uw wens te maken leveren wij ook extra opties. Deze extra opties zorgen ervoor dat schuifpui voldoet aan uw specifieke wensen. Wij kunnen de volgende extra opties leveren.

 • Bicolor (binnen en buiten een verschillende kleur)
 • Ventilatieroosters
 • HR+++ isolatieglas (triple glas)
 • Plissé vouwhordeur
 • Knopcilinder binnen

Leverancier
Onze leverancier van schuifpui profielen is AluK. AluK heeft al meer dan 60 jaar ervaring in aluminium profielen. Wij werken al jaren nauw samen met onze leverancier om de kwaliteit van onze producten te waarborgen.
Voor onze schuifdeuren werken wij standaard met de Hestia serie van AluK.  Deze serie passen wij voornamelijk toe in de renovatie. Voor grotere afmetingen en zwaardere eisen gebruiken wij de nieuwe S141 serie. Deze serie wordt veel toegepast in nieuwbouw. Zo kunnen wij voor ieder project een oplossing op maat leveren.

Productsheets.indd

Vouwdeursysteem
In plaats van een schuifpui kunt u ook kiezen voor een vouwdeursysteem. Met dit vouwdeursysteem worden de vleugelementen zijdelings in accordeonvorm weggeschoven.  Dit kan zowel volledig links als volledig rechts en naar buiten of naar binnen. Hierdoor ontstaat een volledig vrije deuropening die een vrij uitzicht biedt op de omgeving.  De combinaties die met een vouwdeursysteem  gemaakt kunnen worden zijn zeer divers. Afhankelijk van de breedte kan men een indeling maken. Voor meer informatie kun u altijd contact met ons opnemen. Wij verwerken voor vouwdeursystemen  de serie Harmonia van de profielleverancier AluK.

Garanties

Algemene geldende fabrieksgaranties (voor nadere specificaties; vraag dit bij ons na of klik hier

Geïnteresseerd in schuifpuien van Aluku?

Maak een afspraak en kom langs bij ons in de showroom voor advies op maat. 

Recente Projecten

Schuifpuien

Ramen en Kozijnen
Aluku Zuidland

Renovatie bungalow te Oostvoorne

Aluminium kozijnen geplaatst KAWNEER RT72 reflex 1.6 en aluminium schuifpuien ALUK type Hestia in de kleur gitzwart RAL 9005 fijnstructuur Dit in samenwerking met Brökling

Meer lezen >>