Kunststof kozijnen

Geef je woning een warme uitstraling met de kunststof ramen van Aluku. Waarom kiezen voor kunststof kozijnen? Ze zijn makkelijk te onderhouden, beschermen tegen woninginbraak en zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Zo vind je altijd een kunststof kozijn die bij jouw smaak en woning past.

Dit zijn de voordelen van kunststof kozijnen:

Kunststof kozijnen in veel verschillende stijlen
Onze kunststof ramen en kozijnen (van het fabricaat K-Vision 76) worden gemaakt in Gemert door Smits Bedrijven en zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo bestaan er kozijnen voor vaste ramen, draaivalramen, uitzetramen, maar ook voor voor- en achterdeuren. Er is dus altijd een kunststof kozijn die bij jouw woning past. Alle deuren worden overigens standaard voorzien van een vol kunststof DTS-onderdorpel (deze is altijd massief en uitgevoerd in de kleur zwart).

Standaard Hoekverbinding
De hoekverbindingen van de kunststof kozijnen van Aluku worden standaard uitgevoerd in het verstek met een afgestoken las. De tussenlijnen worden door ons mechanisch en zorgvuldig bevestigd.

HLS

Rechte hoekverbinding HLS
HLS staat voor Hout Look Smits. Het is een uniek systeem waardoor een kunststof kozijn bijna niet meer te onderscheiden valt van een traditioneel houten kozijn. Dit systeem heeft een gecertificeerd 2- componenten laksysteem van hoogwaardige kwaliteit in de kleur naar wens. Onze kunststof ramen hebben dit HLS-systeem standaard aan de buitenzijde van het raam, maar we kunnen dit natuurlijk ook aan de binnenzijde plaatsen mocht je dit graag willen. 

kunststof kozijn met hout look

Waarom kiezen voor een HLS verbinding
De kunststof eigenschappen van de ramen en kozijnen van Aluku hebben zo’n meerkamer-systeem á la HLS nodig om te kunnen verzekeren dat een raam goed geïsoleerd is. Hierbij is het zaak dat deze kamers (4-zijdig kozijn of vleugelkader) gesloten blijven. Bij een HLS-hoekverbinding blijven de inwendige kamers met elkaar in verbinding door de hoeken traditioneel onder verstek 100% te lassen en daarna middels een gepatenteerd machinaal proces te verwerken tot een Houtlookverbinding middels infrezing van groeven.

column_colors@2x

Kleuren

Onze kunststof kozijnen worden standaard geleverd in het wit (RAL 9016) en crème (RAL 9001). Wil je liever toch een andere kleur op de kozijnen? Dan kun je kiezen voor twee andere uitvoeringen, namelijk renolitfolie (een houtstructuur) of het 2-componenten laksysteem dat we hierboven ook al kort beschreven. 

Renolitfolie is verkrijgbaar alleen aan de buitenzijde in de volgende kleuren (uitzonderingen op aanvraag): 

RAL 9010: reinwit
RAL 9001: crème
RAL 6009: dennengroen
RAL 5011: staalblauw
RAL 7016: antracietgrijs
RAL 3005: wijnrood

Kies je voor het 2-componenten laksysteem? Dan is het mogelijk om elke RAL kleur te kiezen voor zowel de buiten- als de binnenzijde. Je kunt deze kozijnen dus volledig naar jouw eigen smaak samenstellen. Worden jouw kozijnen mat of zijdeglans?

Garanties

Algemene geldende fabrieksgaranties (voor nadere specificaties; vraag dit bij ons na of klik hier

WhatsApp ons